GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Guide til Skøjter

Guide til Skøjter

Her finder du tips til hvilke skøjter du skal købe - samt hvordan du plejer dem.

Når du køber et par skøjter er de oftest kun fabrik slebet, som går at du kan lave lange slide og dine opbremsninger bliver knap så hårde dette gør det letter at balancere. Ønsker du bedre kontrol og fart anbefaler vi at du få dem slebet. Er dine skøjter slebet kan du lave hockey stops samt andre former for hård opbremsning, du står bedre fast og du kan slå skarpere sving.

Plejer du dine skøjter har du også længere levetid på dem. Du bør fx tørre klingen med en tør klud efter brug. Opbevare ikke dine skøjter med skøjtebeskytter på da fugten fra isen kan blive hængende og danne rust på klingen. Det er også at anbefale at du tager sålerne op af skøjten efter brug og lade skøjterne stå tørt gerne ved stuetemperatur, så både sålerne og støjen tørre helt igennem. Ved længere tids opbevaringen fx. fra vinter til vinter er det en god ide for at undgå rust at smøre klingerne med et fint lag olie (syrefri olie)

Vi anbefaler at du bruger skøjtebeskytter ved transport af skøjterne så klingerne ikke ridser hinanden. Er dine skøjtebeskytter lavet af hård plast kan de også bruges til at gå på udenfor 

Køb af skøjter 

For at få god kontrol over dine skøjter er det vigtig at finde et par skøjter som passer godt til dig. De skal sidde forholdsvis tæt med en fingers plads i hælen, uden at stramme eller at sidde for løs (når skøjten er spændt op). I Mills sælger skøjter til både indendørs og udendørs brug, både til begynder og øvede fritidsbruger, fordelt på 3 typer af skøjter, Hockey, kunstskøjter og Børneskøjter. 

De fleste børneskøjter er justerbare og kan forlænges i 3 til 5 størrelser. børneskøjter kan fåes både med hockey og kunstløber klinge. Nogle børneskøjter er også i vandafvisende materiale. 

Hockeyskøjterne har en “banan” formet klinge dvs at kontaktfladen på isen er ca. 3-4 cm på den midterste halvdel af klingen. Booten/ støvlen kan være den traditionelle hockey støvle som man kender den fra ishockey verden, men de nyere modeller kan booten/ støvlen også være en softboot som man kender fra fitness rulleskøjte verden. 

Kunstskøjten kommer oftes med en boot/ skøvle med høj hæl (figur skates). Klingen er lang, og flad, den er længere end selve booten/ støvlen med takker foran. Takkerne kan bruges til spring og til at bremse og flad


Klik her for at se alle vores skøjter >>>>>>>>>>
Du er også velkommen til at ringe til os for mere info

 

© 1981 Mills. All Rights Reserved.