GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Guide til skateboards

Mills har skateboards til både børn, begyndere og øvede. 

Skateboards kan bruges til både transport og tricks. Der findes mange forskellige boards, som rangerer i pris og kvalitet, så det er en god ide at undersøge markedet, så man får et board der passer til både ens alder og niveau. 

Har du brug for mere information eller har brug for hjælp er du altid velkommen til at kontakte os. 

Hvad består et skateboard af?

Decket:
Et skateboard består af et deck, som er selve brættet. Dette kan produceres i mange forskellige materialer, såsom krydslamineret ahorntræ, bambus, træ og glasfiber og kulfiber. Ahorn er det stærkeste materiale, og er derfor godt til hårdhændet brug, og hvis du laver mange tricks. Ahorn er derfor det materiale de fleste skateboards bliver produceret i.

Standard bredden på et deck er 8", som er en god størrelse hvis man det skal kunne bruge det lidt af det hele. Hvis man hovedsageligt kører i parker, på ramper eller vert kan det anbefales at gå op til 8,5", mens et mindre board på 7,75" vil være optimalt til mere tekniske streettricks.

For børn er det en god idé at invistere i et deck der måler 7,25-7,5 tommer i bredden, for bedre kontrol og lettere tilgang til tricks osv. 

Trucks:
Under decket er der trucks. Disse forbinder decket og hjulene, og variere i længden afhængigt af hvor bredt decket er. De fåes i alt fra 100mm til 215mm. 

Hjul:
Hjulene findes i mange forskellige hårdheder og størrelser. På komplette skateboards har de oftest en basisstørrelse på omkring 52mm.

De større hjul, fra 55-65mm, er gode til de skatere, som primært kører på ramper,da de med større hjul kan opnå større fart.

Street-skatere foretrækker oftest de mindre hjul, på 50-55mm. Med denne størrelse kommer man tættere på jorden, og vil have nemmere ved at lave tricks.


Hårde hjul kan køre hurtigere end blødere hjul, og har oftest en længere levetid, men er ikke så behaglige at køre langt med. Blødere hjul, har en godt grib, og stødabsorberer bedre end hårde hjul. 

Kuglejerne inde i hjulene måles i 'ABEC', som rangerer fra 1-9 i ulige tal, men komplette skateboards bliver primært produceret med lejer over ABEC 3. Des højere ABEC, des højere acceleration, men man får samtidig også et mere skrøbeligt leje. Laver man mange tricks anbefales det at bruge ABEC-5 lejer. 

 

  

 

 

 

 

© 1981 Mills. All Rights Reserved.