GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Skateboard | Sommerens fedeste

Skateboard: Tricks og streetskating!

Foråret er over os, og varmegrader begynder langsomt at vokse! Det er på tide at komme ud at nyde det lækre vejr. Det skal du selvfølgelig gøre på den fedeste måde overhovedet, og hvad er meget sejere end et skateboard? Det er nok de allerede færreste, der ikke allerede ved, hvad et skateboard er - men derfor kommer der lige en kort forklaring alligevel! Et skateboard er en slags sportsudstyr/transportmiddel, der bruges til skateboarding (der er selvfølgelig også nogen, der udelukkende bruger skateboardet til transportmiddel). Hvis vi kigger på det hele sort på hvidt, så er et skateboard et bræt med fire hjul monteret nedenunder, som du kan bruges til at “rulle” afsted på. Har du altid drømt at suse afsted på et skateboard eller lave fede tricks på ramper, så er du kommet til det helt rigtige sted. I denne artikel fortæller vi dig om skateboard og dets historie i samarbejde med skatebutikken Mills, der har et stort udvalg i af skateboards i København, så du også kan vælge det helt rigtige skateboard, der passer til dine behov!

skateboard

Skateboarding som sportsgren stammer fra USA’s vestkyst. Sportsgrenen opstod som konsekvens af manglende bølger for surferne, der derfor ikke kunne komme ud på vandet. Derfor begyndte surferne at montere hjul under surfbrættene og på denne måde kunne de efterligne at stå på et bræt - blot på land. Vestkysten er stadig centrum for skateboard-verdenen den dag i dag. Derfor forbindes skateboarding også med den tilbagelænede og afslappede livsstil.

Udviklingen af skateboards går helt tilbage til 1940’erne. Efter surfbrættene begyndte man at eksperimentere med andre bræt og planker, der kunne bruges til at stå på. Til gengæld var det først i løbet af 60’erne, at kunderne kunne begynde at købe skateboards i forretningerne. I de gamle dage blev hjulene lavet af enten metal eller keramik. Disse hjul blev først erstattet i 1970’er af polyurethan, som også er materialet, der bruges til hjulene på et skateboard den dag i dag. I 80’erne voksede skateboard-verdenen eksplosivt, og er siden da blevet populært på verdensplan. Skateboarding er derfor ved at være en gammel sportsgren. I dag udøves den af skatere i mange forskellige aldersgrupper - både unge og voksne. Som skateboard verdenen har udviklet sig, er behovene selvfølgelig også blevet flere og flere. Derfor er der kommet flere forskellige typer af skateboards til siden da. Det klassiske skateboard er som udgangspunkt beregnet til tricks, hvorimod longboards er mere et transportmiddel, der bringer dig fra A til B.

 

skateboard

Skateboards: Vælg det rigtige!

Det klassiske skateboard til at lave tricks på ramper og rundt omkring i byen, er det mest almindelige skateboard. Decket, som er brættet, du står på, skal naturligvis have en god holdbarhed! Derfor er træet i boardet oftest lavet af canadisk ahorn, som er en af de stærkeste træsorter! Brættet er lavet i flere lag og limet sammen. Derfor er det en idé at tage et kig på hvilken slags træ, brættet er lavet af.

Derudover skal decket passe til dine fødder. De hænger selvfølgelig ikke sammen at vælge et smalt deck, hvis du har store fødder. Hvis du har en lille fod, som er mindre end størrelse 38/39, er et board på 7” det rigtige valg. Har du fødder, der er større end 39, skal du op og have et deck, der er 7”-7.5”. Er dine fødder endnu større, ja, så skal du op og have et deck, der er over 7.5”.

Den næste ting, der er vigtig, når du vælger skateboard, er dine trucks! Trucks er der, hvor hjulene monteres på et skateboard. Der er stor forskel på trucks, men som hovedregel følger kvaliteten prisen. Derfor er de i langt de fleste tilfælde en god idé at vælge blandt de store mærker og betale det ekstra. Du får simpelthen bare et bedre produkt!

 Hjulene er på et skateboard er rigtig vigtige, når du skal investere i et skateboard. Hårdhed og størrelse er de vigtigste faktorer, der medlem ind her - og det skal passe til dine behov. De hårde hjul kan give dig mere fart, og deres holdbarhed er klart bedst. Men det er ikke kun fart og holdbarhed, der kan være vigtigt for en skater. De bløde hjul kan give dig en mere jævn oplevelse, når du suser afsted, hvorimod de hårde hjul bliver påvirket mere af ujævnheder. Med hensyn til størrelsen kan du også få mere fart i store hjul, men med små hjul vil du til gengæld opnå en bedre balance, da du sænker tyngdepunktet. Det gør de små hjul attraktive for street- og trickskatere.

© 1981 Mills. All Rights Reserved.