GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Guide til rulleskøjter

Rulleskøjter – Din guide til at finde de bedste rulleskøjter

Er du i tvivl om hvilken slags rulleskøjte der passer til dig og dine behov, finder du nedenfor en guide, som kan hjælpe dig til, hvilken model du kan vælge.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål. Vores kontaktoplysninger finder du nederst på hjemmesiden.

 

Side By Side skates: 

Side by side skates – også kaldet quad skates – findes i mange forskellige typer og modeller.

Den klassiske side by side skate har en høj cuff/ankelstøvle for maksimal kontrol og stabilitet, og er velegnet til fitnessbrug. Er man mere erfaren eller gerne vil kunne opnå mere fart og agilitet så er en lav cuff en fordel, da det vil mindske vægten og øge bevægeligheden. Her kan man blandt andet vælge de såkaldte derby skates, da de har en lav cuff.

Hjulene vil normalt være 62mm og have en hårdhed på 78A. Ønsker man mere fart, findes side by side hjul i en størrelse på op til 80mm. Bagbremse medfølger ikke – men det er altid noget man kan montere. Ellers foregår opbremsning ved stopklodserne fortil, eller ved at dreje rundt.  

Side by side skatens korte klinge gør det muligt at lave tricks, slalom og hurtige drejninger – lettere end ved den klassiske inline rulleskøjte. Klingen kan enten være lavet af nylon/glasfiber eller aluminium. Vejer man under 80kg kan man vælge både nylon eller aluminium klinge. Vejer man over 80kg anbefales det, at man vælger en skøjte med aluminiumsklinge.

 

Inline skates:

Inline skates findes i flere forskellige modeller. Den største forskel findes ofte i klingen. Klingen kan enten være fremstillet af nylon eller aluminium. Nylon klingerne er normalt formpresset, så materialet bliver så stærkt, slidstærkt og holdbart som muligt. Vejer man over 80kg, anbefales det, at man vælger en klinge fremstillet af aluminium.

De fleste fitness rulleskøjter kommer med 80mm hjul i en hårdhed mellem 80-84A. Nogle klinger har plads til en opgradering i hjulstørrelse til 84mm. Andre klinger kommer med enten 84mm eller 90mm hjul. Kan man godt lide at køre lange ture anbefales det, at vælge en skøjte som kan have 84 eller 90mm hjul monteret. På denne måde er det lettere at oparbejde fart.

Er man til slalom eller freeskating, skal man vælge en skøjte specielt til dette formål, da skøjten ofte har en hårdere, mere modtandsdygtig støvle, med en kortere klinge, så det bliver lettere at lave drejninger, tricks og slalom. Hjulene vil her enten være 76mm eller 80mm – eventuelt med banan/rocker setup.

 

Junior skates:

Hos Mills har vi et bredt udvalg af junior skates. De findes fra størrelse 25-43og de fleste modeller kan justeres i størrelsen i et spænd på op til 4 størrelser. Der findes både inline – og side by side rulleskøjter. Er det første gang man skal have rulleskøjter, anbefales det oftest at man vælger en inline rulleskøjte, da den støtter ens naturlige balancepunkt. Samtidig er de oftest lettere og smallere, så de er lettere at styre.

 

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Pasformen på rulleskøjten er essentiel for maksimal køreglæde. Man skal derfor sikre sig, at man køber en model, som passer til fodens pasform. I beskrivelsen af vores produkter er det muligt at finde frem til, om rulleskøjten er bred eller smal i pasformen, og om den følger den normale størrelsesguide, eller om den er stor eller lille i størrelsen, sammenlignet med andre rulleskøjter. Som hovedregel skal man ofte vælge rulleksøjterne i en størrelse større end man normalt bruger i sko.

Rulleskøjten skal følge ens fod, og der må ikke være for meget luft rundtom. Den skal herved følge fodens form i siderne og i hælen, så den slutter tæt om foden. Når man står op i skøjten, skal der være ½-1cm fra tåen til snuden af skøjten.

 

Hvilke hjul skal jeg vælge?

Er du til fitness og speedskating, skal hjulene være mellem 76-90mm og have en hårdhed mellem 78A-84A. Des hårdere hjulene er, des nemmere er det at oparbejde fart, da de har mindre grip/vejgreb. Hårde hjul har en lang levetid, da de er mere slidstærke mod den grove asfalt. Lidt blødere hjul er gode til begynderen, da man understøttes af den gode vejkontakt og den øgede mængde grip. Er man til høje hastigheder og speed er store og smalle hjul gode.

Kuglelejeren specificeres ud fra en ABEC-Skala. Des højere ABEC des mere acceleration. Normalt kommer rulleskøjter med ABEC-5 eller ABEC-7. Vil man gerne have mere fart, kan ILQ-lejer anbefales, da de har en højere acceleration end de normale ABEC-lejer.  

Hos Mills har vi løsdele til både inline- og side by side rulleskøjter.  

Husk altid sikkerhedsudstyr, når du ruller. 

Elsker du at rulle sammen med andre, er Friday Night Skate (FNS) helt sikkert noget for dig. For mere info: http://www.fns-cph.dk/

© 1981 Mills. All Rights Reserved.