GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Guide til longboards

Er du på udkig efter et nyt longboard, men er i tvivl om hvilken type der passer til dig, finder du her en guide til, hvad de forskellige former for longboards er designet til. Har du spørgsmål, eller har brug for råd er du altid velkommen til at kontakte os.

Longboards er længere end normale skateboards, og findes i forskellige former. De måler oftest omkring 90-120cm, og kan bruges til både downhill, cruise, carving, freeride og transport. 

Hvilken form for longboard passer til mig?

Pintail-board:
Pintail formen gør, at hjulet ikke kommer i kontakt med decket ('et såkaldt wheelbite'), men formen sikrer stadig at der er rigeligt med fodplads. Pintail er designet som et klassisk surfboard med en behagelig flex og fungerer derfor super godt til at surfe og carve op og ned ad gaden. Det er desuden godt til transport-skating. 

Kicktail-board:
Kicktail boards er designet til alle former for longboarding. Kicktailen gør at der kan poppes ollies og kickflips, mens størrelsen og de bløde hjul gør at det sagtens også kan bruges som transport eller freeride board.  

Drop-board:
Drop deck boards har en unik form, hvor midten af decket er tættere på jorden end der hvor trucksne er monteret. Den lavere platform skaber en god stabilitet ved højere fart, lige som ved drop-through decket. Dette gør det eminent til down-hill skating. Drop decks er ofte meget stive og uden flexibilitet, og de er udviklet til downhill-skating, for at få så lavt et tyngdepunkt som muligt. Dog køber mange også et drop down board til transport, fordi der ikke er så langt ned til jorden når man skal pushe sig rundt. De fås dog også i udgaver med mere flex, som gør boardet perfekt til transport.

Drop-Through:
Drop-Through boards har et cut-out i decket, som tillader trucksnes baseplates i at blive monteret igennem decket. Dette gør at decket bliver sænket, og skaber en bedre stabilitet ved høj fart. Det gør desuden at boardet har lettere ved at slide og predrifte.

Topmount: 

Topmount boards minder lidt om pintail boards idet trucksne er monteret under boardet. De er dog oftest helt stive og designet til at køre downhill eller freeride, da stivheden giver god stabilitet. Wheelbasen(afstanden mellem hjulene) er oftest mellem 24"-29" for at få bedst greb i asfalten rundt i skarpe sving. 

Hvilke hjul skal jeg gå efter?
Der findes mange forskellige hjul til longboards, både i diameter og i hårdhed. Som hovedregel skal downhill hjul helst være lidt blødere i det, så man får maksimalt grip ved høje hastigheder. Samtidig må det heller ikke være så blødt at man går på kompromis med farten. Free/cruise-riders vil gerne have blødere hjul, fordi det giver et godt grip og et smooth ride. 

 

Mills har altid løsdele til longboards. 

Husk altid sikkerhedsudstyr når du skater. 

© 1981 Mills. All Rights Reserved.