GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Guide til hjelme

Hvordan skal min hjelm sidde?

Når man skal investere i en cykelhjelm er det vigtigt at man finder en hjelm som sidder korrekt, for ellers vil den ikke beskytte optimalt. 

For at sikre sig at en hjelm er godkendt, og har bestået diverse crashtests, skal man kigge efter CE-mærket og EN-1078 godkendelsesmærket, som viser at den følger de europæiske standarder.

En hjelm skal være behagelig at have på, og så skal den passe til ens hovedform. Den skal dække både pande, tindinger og baghoved, så kraniet er godt beskyttet. Der findes mange forskellige modeller og størrelser, så husk at prøve den på, inden du køber. Hjelmen må ikke rutsje rundt på hovedet, og hjelmens inderside skal følge kraniet tæt. 

Når hjelmen sidder på hovedet, skal den være placeret næsten vandret, så der cirka er 2cm fra øjenbryn til hjelmens kant. Remmene under hagen skal strammes sådan, at de ikke kan komme ud over hagepartiet. De skal derfor sidde godt til, uden at være ubehagelige. Remmene i sidderne skal samles med sidespænderne lige under øret.  

Hvis en hjelm bliver udsat for et kraftigt slag, er det vigtigt at skifte hjelmen ud. Selvom man umiddelbart ikke kan se nogen beskadigelser, kan den f.eks. sagtens være flækket indevendigt. Som hovedregel skal en hjelm skiftes hvert andet år, så man er sikker på at den altid kan beskytte optimalt. 

Er du i det mindste tvivl om størrelse eller model er du altid velkommen til at komme forbi Mills eller få mere information på Sikker Trafiks hjemmeside: https://www.sikkertrafik.dk/Raad-og-viden/Paa-cykel/Cykelhjelm.aspx

© 1981 Mills. All Rights Reserved.