GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Guide til skateboard hjul

Guide til skateboard hjul

Valg af størrelse og hårdhed på dine skateboard hjul er et personlig valg og det kan være lidt svært at finde ud af hvilke hjul du skal vælge til dit skateboard. Derfor har Mills lavet denne mini guide så du kan danne dig et overblik over typer af skateboard hjul som findes på marked. Man skelner gerne mellem dig som skal bruge dit board til transport eller til tricks både street, park og ramper. 

Der er stor forskel på skateboard hjul, dels størrelsen, farver, hårdheden og form. Hjulenes diameter har indflydese på din manøvredygtighed og fart. Mindre hjul mere manøvredygtighed og mindre fart Store hjul højre fart og mindre manøvredygtighed. Høre du til de lidt mindre børn eller køre du street vil du typisk vælge hjul som ligger mellem 50-53 mm i diameter så kommer man tætter til jorden og farten spiller ikke den store rolle. Hjul med en diameter på 54-60 mm. er perfekt til alle former for skateboarding, street, park og vert's og de kan bruges af både begynder og øvede riders. Hårdheden på skateboardhjul måles i standard durometeren med bogstavet A eller D. Jo højre tal jo hårdere er hjulene.

De fleste skateboard hjul har en hårdhed mellem 92-101A. Hårde hjul giver dig har mindre friktion og derfor højre fart, bedre respons og kontrol over boardet samt længere levetid, men de er mindre stødabsorberende og mindre vejgreb..Bløde hjul bruges oftes til cruise og transport samt mindre skater. Da har laver fart, mere komfort, kortere levetid men bedre vejgrib og mindre levetid. 

Man kan vælge type af hjul ud fra ens kørestil, udfra hvor man køre og hvor god man er til man er men også efter egen smag. Som udgangspunkt er små hjul gode til street, tricks og til de mindre skateboard riders. Store hjul bliver oftes anvendes af skatebard riders som har brug for fart, køre i park og/ eller vert. Der kan også være forskel på hjulene bounce, alt dette påvirker din kørestil samt måden du udføre dine tricks på. 

© 1981 Mills. All Rights Reserved.