GRATIS LEVERING VED KØB OVER 499 KR.

Guide til derby

Er du nybegynder og leder efter gear til Roller Derby har vi et bredt udvalg inden for skates, beskyttelse og gear. Nedenfor finder du en guide til hvilke skates og hvilken beskyttelse der ville kunne være godt til dig. 

Har du yderligere spørgsmål eller brug for hjælp er du altid mere end velkommen til at kontakte os. 

Hvilket gear skal jeg bruge? 

Skates; beregnet til formålet. Skøjten skal have en lav cuff for maksimal bevægelighed. 

Beskyttelse; Knæ-,albue- og håndledsbeskyttere samt hjelm. 

Mouthguard

Toestop; fremstillet af naturgummi (for at undgå at lave mærker i gulvet)

Toequard

Hvilke skates skal jeg vælge? 

Alt efter niveau, findes der et bredt udvalg af Derby skates. Hvilke man skal vælge afhænger af ens budget og ens niveau.

Hvert mærke har et bredt udvalg af skates med forskellige pasformer og med varierende kvalitet. Under vores produkbeskrivelser kan du finde mere information om hvilken pasform skøjten har, og til hvilket niveau de vil være egnet til. 

Skøjterne kan enten være produceret af vinyl eller være fremstillet af læder. Normalt vil begynderskates være fremstillet af vinyl, med padding for maksimal komfort. High-level skates er ofte produceret i læder. Når støvlen er lavet er læder, former skøjten sig efter ens fod, og vil ofte være mere fodnær end vinylrulleskøjterne. Læderstøvlen vil ofte give sig 1-2 numre, og det er derfor vigtig at vælge en størrelse, som sidder tæt til foden og slutter til. Man skal normalt vælge den størrelse, som man bruger i sko. Når man står op, skal enden af ens tå være helt ude i snuden. Vinylskates vil ikke give sig i længden, og det anbefales derfor, at man vælger en skøjte som er en størrelse større, end den størrelse man normalt bruger i sko. 

 Er du nybegynder anbefales det at invistere i skates i prislejet 899kr-1699kr. Her kan blandt andet nævnes mærker som Riedell, Suregrip, Rookie og Vertiqo. 

Har du spillet i en længere periode og er øvet, og ønsker du at opgradere dine skates, kan du enten vælge at opgradere platen eller invistere i et par nye skates. Skøjterne vil her ligge i et prisleje mellem 1999-3999kr. 

Er du dygtig/pro og søger en skate, som passer til dit niveau kan de dyrere skates være et oplagt valg. De koster normalt fra 3999-5999kr. 

Hvilke hjul skal jeg vælge?

Som udgangspunkt er det altid en fordel at vælge hjul som har en hårdhed på over 93A. På denne måde er man sikker på at få et hjul med masser af rul, men stadig med lidt grip - især velegnet plowstop og t-stop. 

Hårdhed (Går fra 78A-103A)

- Des mindre hårdhed, des blødere er hjulet

- Des blødere hjulene er, des mere grippy er det - og er især velegnet til glatte underlag

- Begyndere vil ofte foretrække blødere hjul, da man har mere kontrol over hjulet. 

- Hjulene skal altid matches med det underlag man kører på. Har man et meget glat underlag, anbefales bløde hjul. Er underlaget meget grippy, skal man vælge et hårdt, glat hjul. 

Hjulstørrelse

- De mest populære hjul til Roller Derby er enten 59mm eller 62mm. 

- 62mm hjul bliver oftest brugt til udendørsbrug, da det er lettere at oparbejde fart. 

- De fleste begynderskates kommer tit med 62mm hjul.

- Er man øvet vil man oftest foretrække 59mm hjul, da man med denne størrelse bliver mere agil, og lettere kan lave drej og svingninger. 

Bredde

- Er man nybegynder anbefales det, at man vælger et hjul med en bredde på enten 38m eller 44mm.

- 38mm hjul giver mere balance, agilitet og stabilitet. 

- Som grundregel gælder det, at des breddere hjulet er, des mere stabilt er det. 

- Des mere hjulet er smalt, des mere agilt vil det være.

- Har man kørt på rulleskøjter før anbefales det ikke at vælge et hjul med en bredde på 44mm.

 

Valget af hjul kommer meget an på det underlag du skater på, din kropstype/vægt og din kørestil. 

 

Beskyttelse

Som Rollerderby spiller er en af de vigtigste investeringer et par ordentlige knæbeskyttere. Man falder hele tiden på knæene til Roller derby - og ofte med hård kraft. 

Vi anbefaler at du vælger de bedste, blødeste knæbeskyttere som du har råd, til til at begynde med. Triple -8 og 187's flyknee er gode begynder knæbeskyttere, og giver den fornødne beskyttelse. Men vi anbefaler at man efter kort tid opgraderer knæbeskytterne til nogen med mere beskyttelse. 

Knæbeskytteren skal sidde godt til og følge knæet - knæet skal altså være omsluttet af den indre polstring. Stropperne vil oftest give sig, knæbeskytteren skal derfor sidde godt til, uden at være ubehagelig. 

Albuebeskyttere skal sidde godt og følge armens konturer. Den skal sidde til, uden at gøre ondt. Ofte vil stropperne og materialet give sig meget, så derfor skal albuebeskytteren være ret stram til at starte med. 

Der findes forskellige former for håndledsbeskyttere. Hvilken type man foretrækker er oftest en smagssag. Som minimum skal håndledsbeskytteren have en skinne ved håndfladen. På denne måde sikres det, at håndledet ikke så let kan blive udsat for brud.  

 

 

 

 

 

 

 

 

© 1981 Mills. All Rights Reserved.